Het Afscheidshuis

Bij het verliezen van een dierbare is het belangrijk dat u in alle rust  en tijd afscheid kunt nemen. Vanaf het moment van overlijden tot na de uitvaart is het mogelijk om gebruik te maken van Het Afscheidshuis Pleegste. Een karakteristiek met riet bedekt gebouw met een ruime hal, een moderne, lichte aula en twee huiselijke familiekamers. Het gebouw is gelegen op een rustige en prachtige locatie, net buiten Raalte, vlak naast de begraafplaats.
 

De familiekamers

In één van de twee sfeervol ingerichte familiekamers kunt u dagelijks, in alle rust, bij uw dierbare zijn. U krijgt van ons een sleutel zodat u zelf, dag en nacht, het moment kunt bepalen wanneer u op bezoek gaat. U mag hier zelf uw eigen sfeer creëren door de ruimte persoonlijk aan te kleden met foto’s, bloemen, tekeningen en persoonlijke voorwerpen. De familiekamer biedt in alle opzichten warmte, rust en privacy. De familiekamers beschikken beide over eigen koffie- en theefaciliteiten.  
 

De aula

De ruime aula heeft een capaciteit tot 100 personen met 80 zitplaatsen en heeft dezelfde warme, lichte en huiselijke sfeer als de familiekamers en biedt de mogelijkheid voor condoleancebezoek, een afscheidsplechtigheid in besloten kring of een samenzijn na de begrafenis of crematie. In dit samenzijn ontstaat er vaak een gemoedelijke sfeer, waar familie en bekenden herinneringen kunnen ophalen en bijpraten. Eveneens een moment om naasten sterkte te wensen bij het verwerken van hun verlies.
 

De catering

Het Afscheidshuis Pleegste werkt samen met een vakkundig cateraar om uw wensen in te vullen. Van koffie en thee met cake, of koekjes, tot een koffietafel (eenvoudig of uitgebreid), bittergarnituur (warm of koud), frisdrank en/of alcoholische drankjes, of een buffet. Vrijwel alles is mogelijk.

Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op.
 

Impressie Het Afscheidshuis Pleegste