Voorbereiden op het afscheid

Nu kunnen we in alle rust verder besluiten nemen over zaken als cremeren, begraven, condoleren en afscheid nemen.

Als de datum en tijdstip van de uitvaart, condoleance en andere zaken bekend zijn gaan we bespreken op welke wijze u wilt laten weten dat uw dierbare is overleden. Dit kan een rouwbrief zijn, een familiebericht in de krant of het openen van een condoleancesite.

Een rouwbrief kan heel persoonlijk gemaakt worden door op zoek te gaan naar een onderwerp of symbool wat past bij de overledene. Ook voor de tekst kiest u woorden die bij u passen. Wij kunnen u verschillende voorbeelden laten zien.

In de dagen daarna houden wij nauw contact met u om de overledene te bezoeken, maar ook om u te steunen en uw wensen rondom het afscheid van uw dierbare te bespreken.

Wanneer een afscheidsplechtigheid niet in een kerk plaatsvindt, kunnen wij u helpen om een persoonlijke invulling te geven aan het afscheid. Hiervoor gaan we op zoek naar symbolen, muziek, een gedenkwoord en rituelen die bij u en uw dierbare passen. Zo zal de afscheidsbijeenkomst vorm gaan krijgen. Alles wat we samen hebben besproken leggen wij voor u vast in een document genaamd: Aandachtspunten voor de uitvaart. U kunt deze invulling ook bespreken  met een ritueelbegeleider of uitvaartspreker.