De laatste verzorging

U mag de laatste verzorging van een dierbare uiteraard zelf doen. Indien u wenst staan we u graag bij om u hiermee te helpen of u hierin te begeleiden.

Nabestaanden die de laatste verzorging zelf hebben gedaan of hierbij hebben geholpen, zien dit als een ervaring die zij niet hadden willen missen. Voor de laatste keer een geliefde verzorgen kan veel voldoening geven. Ook als u dat niet kunt of wilt doen, is het erbij zijn, het uitzoeken en aangeven van de kleding, of het kammen van het haar een fijne manier om de laatste verzorging vorm te geven.

 

Thanotopraxie

Thanatopraxie is een tijdelijke conservering van het menselijk lichaam na de dood. U kunt het zien als een lichte vorm van balsemen. Het koelen van het lichaam, door middel van koelapparatuur, is na deze behandeling niet nodig.

De behandeling kan, mits er geen complicaties tijdens de behandeling worden verwacht, thuis worden uitgevoerd. Na de thanatopraxie mag u de laatste verzorging van een dierbare zelf doen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van thanatopraxie? Neem gerust contact met ons op.